úterý 2. prosince 2014

3 důležité zásady, aby váš kávovar opravdu fungoval

I vy chcete na Vánoce pod stromeček nový kávovar? V dnešní době je stále větší samozřejmostí mít doma, nebo v práci vlastní kávovar a moci si tak připravit dobrou kávu kdykoliv během dne. I když je na trhu mnoho druhů různých kávovarů, stále větší popularitu získávají, sice dražší, ale pohodlné a elegantní automatické kávovary. I když jde o moderní přístroje, které mají plně automatické funkce, zde je několik zásad, díky kterým ze svého kávovaru dostanete maximum a vaše káva bude ještě chutnější.

1. kvalitní káva


Kvalitní káva je samozřejmě rozhodující. Pokud jsme se pro své potěšení z dobré kávy odhodlali investovat tisíce korun do kávovaru, byla by škoda nepoužívat dobrou kávu. Zásad, jak si vybrat dobrou kávu je několik a záleží to samozřejmě na vaší chuti, ale ať už preferujete odrůdové kávy, 100% Arabicu nebo kvalitní italské směsi, ujistěte se, že kávová zrna nejsou příliš spálené, jsou rovnoměrně velké a po otevření příjemně voní.

2. nastavení kávovaru


Ačkoliv moderní kávovary mají mnoho možností, jak si přizpůsobit výslednou chuť svého oblíbeného nápoje a je dobré je znát, pravděpodobně nejdůležitější vliv na chuť kávy má nastavení mlýnku. Pokud si můžete zvolit jemné, střední nebo hrubé mletí kávy, určitě to vyzkoušejte. Sami budete příjemně překvapeni z toho, kolik různých chutí vám může tatáž káva nabídnout a určitě si vyberete tu svou.

3. čištění



Ano, i kávovar vyžaduje pravidelnou údržbu a není radno zanedbávat jeho čištění. Pod čištěním rozumíme především péče o vnitřek přístroje. Vodní filtry, čistící prostředky na odvápnění a odmaštění nejen významně prodlužují životnost kávovaru, ale mají opravdu výrazný vliv na kvalitu a chuť vaší kávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat