úterý 6. ledna 2015

Jak postavit domácí krb s krbovými kachlemi

Krbové kachle, krbové vložky a krby.

V případě že jsme se rozhodli, že krb postavíme vlastníma rukama, měli bychom vzít v potaz, zda-li je opravdu vhodné se do toho pouštět. Přeci jen se jedná o náročnější manuální úkon než-li smontování skříně z Ikey a do samotné realizace by se měli pouštět pouze zkušení kutilové. Jinak by to mohlo dopadnout jak v pohádkách s Patem a Matem.

Domáci krb s krbovými kachlemi - zvládnu to?

Pokud jste se rozhodli tak, že si radši krb necháte smontovat od přátel, mistra krbaře, případně profesionální firmy. Když budou na Vašem krbu pracovat profesionálové, vyhnete se tomu, že by kamna neměli správný odtah a stoprocentně budou vyhřívat a nejen čoudit. Jednou z takových společností je i firma Zopkrby, jejichž konstrukce krbových kachlí, krbů a krbových vložek uspokojí každého náročného požitkáře.

Jdu do toho, krb s krbovými kachlemi si postavím!

Pokud svým schopnostem věříte natolik, že jste se rozhodli do stavby krbu pustit sami držíme palce. Pro kutilské odvážlivce jsme si připravili podrobný návod jak krásný krb s krbovými kachlemi postavit.
Vše je potřeba promyslet. Je důležité si uvědomit, zda-li chceme krb, kachlová kamna, nebo krb s otevřeným topeništěm (které je podle nás nejnáročnější, co se týče samotné konstrukce). V neposlední řadě je třeba si uvědomit, zda-li má krb plnit primární funkci estetickou, nebo má sloužit jako výhřevna pro celý byt/dům.


Postup konstrukce krbu

1 komentář:

  1. To vyzerá zaujímavo. Som rada, že článok nevidel priateľ, pretože inak by sa do stavania hneď dal a nemali by sme kachle hotové nikdy. Takto sme ich kúpili už hotové a máme to hneď. Komín sme kúpili z https://www.komin-lacno.sk/ a krásne sa nám kúri.

    OdpovědětVymazat